Adres

De Greune 32
7483 PH Haaksbergen

Bel ons

+31 (0)53-573 72 88

Safety systems

In de olie, gas en chemie is een veilige besturing van levensbelang. Wij ontwikkelen de software die dit regelt. Dit doen we wereldwijd, on-shore en off-shore.

Alle veiligheidscontroles doorstaan

Vanwege het explosiegevaar is het in de sector olie, gas en chemie enorm belangrijk dat alle systemen dubbel of zelfs driedubbel beveiligd zijn. Wij zorgen ervoor dat de systemen alle veiligheidscontroles kunnen doorstaan. Onze software controleert of alle sensoren en andere onderdelen van het systeem nog veilig zijn. Is dat niet het geval, dan wordt het systeem automatisch stopgezet.

Oliepijplijn in Verenigde Arabische Emiraten

We hebben in de VAE gewerkt aan 400 km oliepijplijn, waarbij we ook meerdere waterstofcompressoren hebben voorzien van software. Deze waterstof wordt geïnjecteerd in ruwe olie, maar is natuurlijk enorm brandbaar. Het aansturen van de snelheid en de capaciteitsregeling moet dan ook uiterst veilig gebeuren. Zodra er drukverschillen of temperatuurverschillen zijn, slaat onze software alarm. De regelingen in een dergelijke pijplijn zijn zeer nauwkeurig. Dat is dan ook de reden dat we er vier jaar lang aan hebben gewerkt van A tot Z. Alles is vele malen getest. Zodra er ergens een schroefje werd vervangen, begon het hele proces opnieuw.

Tijdens het proces bleek dat de ervaring van IACT van onschatbare waarde was. Zij weten precies hoe we de veiligheid optimaal kunnen waarborgen met hun software.

ADCO Abu Dhabi