Safety systems

In de olie, gas en chemie is een veilige besturing van levensbelang. Wij ontwikkelen de software die dit regelt. Dit doen we wereldwijd, on-shore en off-shore.

Alle veiligheidscontroles doorstaan

Vanwege het explosiegevaar is het in de sector olie, gas en chemie enorm belangrijk dat alle systemen dubbel of zelfs driedubbel beveiligd zijn. Wij zorgen ervoor dat de systemen alle veiligheidscontroles kunnen doorstaan. Onze software controleert of alle sensoren en andere onderdelen van het systeem nog veilig zijn. Is dat niet het geval, dan wordt het systeem automatisch stopgezet.

Oliepijplijn in Verenigde Arabische Emiraten

We hebben in de VAE gewerkt aan 400 km oliepijplijn, waarbij we ook meerdere waterstofcompressoren hebben voorzien van software. Deze waterstof wordt geïnjecteerd in ruwe olie, maar is natuurlijk enorm brandbaar. Het aansturen van de snelheid en de capaciteitsregeling moet dan ook uiterst veilig gebeuren. Zodra er drukverschillen of temperatuurverschillen zijn, slaat onze software alarm. De regelingen in een dergelijke pijplijn zijn zeer nauwkeurig. Dat is dan ook de reden dat we er vier jaar lang aan hebben gewerkt van A tot Z. Alles is vele malen getest. Zodra er ergens een schroefje werd vervangen, begon het hele proces opnieuw.

Woorden van onze klanten

Tijdens het proces bleek dat de ervaring van IACT van onschatbare waarde was. Zij weten precies hoe we de veiligheid optimaal kunnen waarborgen met hun software.

ADCO Abu Dhabi

geen

Dankzij de kennis en ervaring van IACT weten we zeker dat onze koelsystemen zo efficiënt mogelijk draaien. Ze anticiperen altijd op onze wensen.

Plantion Ede

Geen, Geen

Wanneer we zeker willen weten dat onze interne transportsystemen perfect werken, dan werken we daarin samen met IACT. Dan zit het met de software sowieso goed.

Erwin Voortman

FS solutions

Wij houden van uitdagingen en lossen graag problemen op met onze machines. Maar dat kunnen we alleen dankzij goede aansturing. Daar zorgt IACT voor.

J. Vermeijden

Huygens Engineering

De zekerheid van onze productie is enorm toegenomen door de inbreng van IACT. In de afgelopen 7 jaar hebben we geen uitval meer gehad.

R. van der Zwan

Hoofd autoclaven, Fokker

Dankzij IACT hebben wij nu perfect inzichtelijk hoe de stroomvoorziening voor onze kritische apparatuur verloopt. Dat maakt het ziekenhuis veiliger en bespaart ons energie.

Máxima Medisch Centrum

Geen